News & dates

”Mysticeti” har premiere under Vestfold Festspillene i Tønsberg den 24. juni i Støperiet, en gammel skipsverfthall, og i tilknytning til Festspillene i Nord-Norge sitt 50 års jubileum, den 26. juni i Harstad kirke.

Verket er bygd opp etter messens faste former: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, og inneholder både komponert og improvisert musikk.

b

Marianne Beate Kielland, mezzosopran

Sinikka Langeland folkesang, kantele

Håkon Kornstad tenor, bass-saksofon, altfløyte

Johannes Weisser, baryton

Susanne Lundeng, fele

Knut Buen, hardingfele

Anders Clemens Øien, gitar

Trygve Seim, saksofon

Øyvind Brekke, trombone

Bjørn Kjellemyr, bass

Jon Christensen, trommer

Dag Alveng, foto
******************
Komponist Sinikka Langeland har med seg et topplag med musikere innen jazz, folkemusikk og klassisk.
Marianne Beate Kielland fra Svolvær og Johannes Weisser fra Oslo er blant våre beste sangere med solide internasjonale karrierer. De vil foruten å være hovedsolister, også skape musikk for øyeblikket.

Sinikka Langeland, kantelespiller og sanger, har komponert et verk inspirert av blåhvalens liv og lyder.
Her lar hun jazzmusikere i toppsjiktet møte våre fremste solister innen folkemusikk og klassisk sang. Sammen vil de utfolde seg i musikalsk lek og glede over dette enorme pattedyret med hjerte og lunger som oss, og lyder som bæres med havet. Det er sagt om Sinikka Langelands instrument kantele at det lyder som et helt orkester i seg selv. I dette stykket samarbeider hun med musikere hun har jobbet lenge med, som bassisten Bjørn Kjellemyr, saksofonisten Trygve Seim og trombonisten Øyvind Brekke, mens plateselskapet ECM´s legendariske trommeslager Jon Christensen og Håkon Kornstad er nye musikalske bekjentskaper. Kornstad får utfolde seg både som sanger og som instrumentalist, mens felespiller Susanne Lundeng, oppvokst ved havet i Bodø, og mesterspellmann Knut Buen fra Tuddal i Telemark, løfter fram de folkemusikalske trekkene. Buen er solist på hardingfele i åpningen av verket, som er bygd rundt “Domedagslåtten”. Gitarist Anders Clemens Øien er hentet fra Spania for anledningen. Clemens Øien vant Andrés Segovias pris i 2002 og vil være solist i Credo-delen, en hyllest til kjærligheten.

 

More news