News & dates

– Det er ikke jeg som valgte henne – men Riksscenen! sier landets mest profilerte portrettfotograf.

– Og det gjør det til en enda større ære, legger Krogvold til.

 

Tidløst

– Sinikka representerer noe helt spesielt innen musikken.

– Hun er tradisjonsbærer med røtter i fortiden, dette kombinert med en tidløs tolkning, det er det som hun gir videre til fremtiden, fastslår Morten Krogvold.

 

Jubileum

Sinikka Langeland er komponist og folkesanger fra Finnskogen. Hun er oppvokst i Grue og har etter hvert fått hele verden som arena, om hun er studiomusiker for Øystin Greni i California, eller på turné med egne band med sine egne komposisjoner.

I sommer feiret hun sitt 20 års jubileum som musiker med urframføringen av storverket «Mysticeti», tilegnet blåhvalen og den sårbare naturen i kulturhuset Støperiet i Tønsberg i sommer.

Kritikerne gikk omtrent av hengslene etter konserten og selv Vårt Land mente dette var skrevet inn i evigheten.

 

Urkraften

– Urkraft, det er en urkraft i det Sinikka lager. En melankolsk lengsel som kler landskapet i ditt distrikt, kommenter Morten Krogvold.

– Som Hans Børli henter Sinikka stoff fra de store tanker og bringer det inn i en personlig verden. Hennes musikk vil aldri dø. Det er kun det moderne som kan bli gammeldags. Dette er evigvarende!, sier Krogvold.

– Dette er ærefullt for tradisjonen vår her i distriktet og for meg selvfølgelig, kommenterer Sinikka Langeland.

Hun er én av de 11 som er blitt portrettert av Krogvold og får den ære å henge på veggen på Rikscenen de neste 50 år.

 

Riksscenen

«Våre forbildet», portrettert av fotograf Morten Krogvold: Mari Boine (sang), Inga Juuso (joik), Annebjørg Lien (hardingfele), Sven Nyhus (fele), Knut Hamre (hardingfele), Martin Myhr (dans), Knut Buen (hardingfele), Sinikka Langeland (sang/kantele) Kirsten Bråten Berg (sang, Embrik Bergplass (torader), Kouame Sereba (sang, perkusjon)

Riksscenen er scenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans, den ligger i Schous Kulturbryggeri i Trondheimsveien 2, Oslo.

sinikka Langeland

More news